اتیلن پروپیلن داین مونومر (EPDM)

اتیلن پروپیلن داین مونومر (EPDM)
EPDM مخفف لاستیک اتیلن پروپیلن داین مونومر، نوعی لاستیک ترکیبی است که خواص لاستیک طبیعی را دارد و به مقدار زیادی خاصت کشسانی و ارتجاعی دارد؛ به این صورت که می‌تواند دوباره به حالت طبیعی خودش برگردد، بدون اینکه هیچگونه تغییر شکل دائمی پیدا کند.
عمده مصرف لاستیک EPDM برای مقاومت در برابر اسید، گاز، آب شور، ازون، الکتریسیته و حرارت می‌باشد. این لاستیک مقاومت بسیار بالایی در برابر ازون دارد که دلیل آنرا در اشباع بودن زنجیره اصلی این پلیمر می‌دانند. به همین علت لاستیک دور شیشه اتومبیل ها را از این الاستوم می‌سازند.
از ویژگی های برجسته EPDM می‌توان به الاستیسیته زیاد، پایداری حرارتی خوب و دانسیته خیلی کم، مقاوت الکتریکی خیلی خوب، اشاره کرد. مقاومت آن در برابر پارگی متوسط است. لاستیک EPDM با اکثر روغن ها، بنزین، نفت سفید، هیدروکربن‌های آروماتیک و آلیفاتیک ، حلال‌های هالوژنه و اسیدهای غلیظ، سازگاری ندارد. از دیگر عیب بزرگ این لاستیک چسبندگی کم آن است. به نظر می‌رسد. این لاستیک پایین‌ترین میزان چسبندگی را بین لاستیک‌های متعارف داشته باشد و هرجا که خاصیت چسبندگی مد نظر باشد، نمی‌توان از لاستیک EPDM استفاده کرد. به همین علت در ساخت تایر اتومبیل مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. چون با لایه های زیرین نمی‌تواند چسبندگی خوبی ایجاد کند.
چند نمونه از کاربردهای EPDM:
• این ماده برای ساخت قطعات سبک مانند واشرها، قطعات اتومبیل، پوشش‌های سیم و کابل، کفش بهبود دهنده‌ها, رزین‌های پلاستیکی استفاده می‌شود.
• در برخی کشورها نظیر آمریکا، به دلیل داشتن خواص مقاوم به آب، در سقف خانه‌ها به جای ایزوگام از این ماده استفاده می‌شود.
• به دلیل مقاومت سایشی بالا و ایجاد ایمنی، به عنوان کفپوش در زمین‌های بازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
• سایزبندی متفاوت و گسترده EPDM این امکان را می دهد تا درصنایع متفاوتی قابل استفاده باشد. علاوه بر این، قدرت کشسانی این پلیمر شیمیایی بسیار بالاست .
به طور کلی EPDM یک ماده تجاری چند منظوره است، زیرا یک پلیمر با هزینه کم و کارایی بالا بوده، لذا می‌توان این ادعا را داشت که در تمامی صنایع کاربرد دارد.
EPDM همچنین در صنایع کشتی سازی، در نمای های شیشه ای و در سیستم های آب و فاضلاب نیز کاربری دارد.
محصولات مرتبط با اتیلن پروپیلن داین مونومر (EPDM)